//Otoplastika ali Otostick?

Otoplastika ali Otostick?

Primerjava operativne korekcije uhljev-otoplastike z Otostickom

Štrleči uhlji so prirojena nepravilnost ušes, ki lahko vplivajo na naš izgled ter s tem na samozavest posameznika. Razlog je enostaven, živimo v času, kjer je zunanji izgled še kako pomemben, želimo izgledati, kar se da dobro (tudi otroci). Štrleča ušesa lahko pogojujejo obliko pričeske, hkrati pa so posamezniki, še posebej otroci, zaradi njih pogosto tarča posmeha oz. zbadanja sovrstnikov. Z omenjenimi dejstvi v mislih je nastal Otostick.

Otostick je izdelek, ki na neinvaziven način pomakne uhelj bližje glavi, rezultat je takojšnja estetska korekcija, pri otrocih pa se v določenem odstotku doseže trajen učinek.

V tem prispevku želimo predstaviti ohlapno primerjavo med obema alternativama. Govora je o najpogostejšem vzroku štrlečih ušes in sicer zaradi prevelikih ušesnih školjk ali pa slabo razvitih ušesnih gub.

OTOPLASTIKA

 • Kdaj: pri otrocih med 5. in 6. letom starosti oziroma pred vstopom v šolo, saj takrat uho doseže 90% odrasle velikosti in je že v celoti izoblikovano. Sicer pa pri katerikoli starosti.
 • Postopek: pri otrocih je postopek opravljen v splošni anesteziji, pri starejših otrocih in odraslih v lokalni anesteziji. Glede na obliko uhlja kirurg izbere ustrezno tehniko. Brazgotina poteka za uhljem in v večini primerov ni opazna.
 • Več tednov po posegu mora otrok obvezno nositi zaščitni trak za uhlje, s čimer se zaščiti rezultate posega in ohrani nov položaj uhljev.
 • Okrevanje: Po operaciji se je 4 – 6 tednov potrebno izogibati fizičnim aktivnostim, to še posebej velja pri otrocih, kjer lahko pride do udarca v uho. Oteklina v celoti izgine po 1-2 mesecih.
 • Možnost zapletov: komplikacije, kot so nabiranje krvi med kožo in hrustancem (hematom), okužba ali občutljivost, so možne, podobno kot pri vseh drugih operacijah. Kasnejši možni zapleti so nezadostna korekcija položaja, asimetrija uhljev in grdo brazgotinjenje-keloidna brazgotina, ki so sicer zelo redke, vendar je v primeru neuspešnosti zdravljenja potrebna ponovna operacija.
 • Ker je korekcija uhljev estetski poseg, ga zdravstvena zavarovalnica ne krije.

 

OTOSTICK:

 • Kdaj: Otostick Baby se lahko uporabi od starosti 3 mesecev, v prvih 3 letih ima tudi korigirni učinek na štrleče uhlje.
 • Postopek: sama namestitev korektorja je relativno hitra in neboleča. Namesti se ga za uhelj in s tem zmanjša kot med glavo in uhljem, uhelj je pričvrščen v pravilnem položaju bližje glavi.
 • Je prozoren in praktično neviden med uporabo.
 • Lahko se uporablja neprekinjeno med kopanjem, tuširanjem in športnimi aktivnostmi.
 • Otostick je hipoalergen, ne draži kože in ne povzroča alergij, kljub temu pa pri redkih občutljivih posameznikih lahko povzroči manjšo rdečico kože na mestu uporabe.

Korekcija štrlečih uhljev ima velik psihološki učinek in pozitivno vpliva na samopodobo.

Otostick je enostavna, praktična in varna izbira za odpravo morebitnega motečega izgleda štrlečih ušes. Če razmišljate o operativnem posegu, je smiselno pred tem poskusiti z uporabo Otosticka.

Nežnejšemu spolu se ni več potrebno skrivati s spuščenimi lasmi, nosite lahko vaše priljubljene pričeske.

Posebej hvaležni mu bodo starši, dnevi in noči stalnega popravljanja zaležanih uhljev pri dojenčkih so mimo. Če ga začnete uporabljati dovolj zgodaj in redno, lahko prihranite otroku kasnejšo operacijo. Šolarjem in starejšim otrokom pa prihranite zbadanje s strani sovrstnikov zaradi štrlečih ušes.

Veselimo se vaših zgodb!

2019-03-25T16:09:49+01:00
Spletna trgovina Izifroc uporablja piškotke, s pomočjo katerih je brskanje po strani bolj preprost in enostavnejše. S klikom na gumb "Razumem" v celoti sprejemate uporabo piškotkov v naši spletni trgovini. Prijetno nakupovanje želimo! Razumem